Drewno i szary - stylowe połączenie do Twojego wnętrza

Skandynawska szarość i rustykalne drewno to połączenie nadzwyczajne, ale przede wszystkim bardzo nowoczesne. Szary kolor wprowadza do wnętrz spokój i harmonię, wydobywa piękno innych barw, a drewno zachwyca przytulnością i spokojem. Jak połączyć te dwa elementy w spójną całość radzi Rafał Rogozik, architekt wnętrz Agata S.A.

Uniwersalność szarego

Szarość kojarzy Ci się z nudą i brakiem wyrazu? Nic bardziej mylnego. Chociaż szczególnie jesienią barwa ta może przywodzić na myśl skandynawski chłód i minimalizm, co jeszcze bardziej odstrasza od wprowadzenia jej do aranżacji wnętrza, to niewiele jest tak uniwersalnych kolorów jak ten. Szarość to klasyka będąca doskonałą bazą do personalizacji czterech kątów zgodnie z naszym stylem. Wielość odcieni daje całe spektrum rozwiązań, które mogą być zarówno nowoczesne, jak również loftowe. Jeśli marzy nam się ciepły i przytulny klimat, to nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak szarość połączona z drewnem.
Agata SA_Kolekcja Runa 3.pngAgata SA_Kolekcja Runa 2.jpg

Drewniana klasyka

Marzy Ci się nowoczesny salon urządzony w duchu minimalizmu i harmonii? Pomyśl o szarych ścianach i meblach, ale pamiętaj, aby wprowadzić drewniany element. Szafka pod telewizor, stół czy stolik kawowy będą idealnym detalem, który przełamie monotonię i nada wyjątkowego charakteru Twojemu salonowi. Boisz się szarych ścian? Wybierz sofę lub fotel o tej barwie, która idealnie zgra się z drewnianymi meblami. To połączenie da nie tylko wrażenie nowoczesności, ale zapewni też poczucie azylu i harmonii w pomieszczeniu, do której lubi się wracać.
Havana Sofa.jpg

Jeśli masz wyrazisty styl i chcesz go wprowadzić do wnętrza swojej sypialni zdecyduj się na meble wykonane z połączenia drewna i szarych elementów. Duża, przesuwna szafa, podwójne, wręcz królewskie łóżko, a do tego szare i drewniane dodatki do aranżacji wnętrz spełnią Twoje oczekiwania. Drewno w nowoczesnej sypialni sprawia, że stonowany i chłodny odcień szarości schodzi na drugi plan, a wnętrze staje się przytulne i ciepłe, w sam raz na jesienne wieczory.

Rafał Rogozik, architekt wnętrz Agata S.A.

Agata SA_Komplet trzech stolików Lucca.jpgAgata SA_Ramki na zdjęcia.jpgAgata SA_poduszka Cleo Lashes.PNGAgata SA_Szafka RTV Anzio.jpgAgata SA_Narzuta Floro.jpgAgata SA_Świecznik dekoracyjny.jpg
Agata SA_Kolekcja Recover.jpg

https://www.agatameble.pl/Komplet 3 stolików Lucca
https://www.agatameble.pl/Szafka RTV Anzio